Zijn de computers in uw kantoor vanaf de straat goed te zien? Of heeft u liever niet dat de hele buurt bij uw woning naar binnen kan kijken? Raamfolie kan al deze problemen oplossen. Raamfolie houdt de zon en UV-straling tegen, waardoor de temperatuur niet stijgt.

HOE WERKEN WIJ MET RAAMFOLIE?

Twijfelt u over de juiste folie? Of wilt u tips over het onderhoud? Bij Ruittinten kunt u met iedere vraag over raamfolie terecht. Onze gecertificeerde medewerkers zorgen ervoor dat uw raamfolie goed en strak bevestigd wordt. Ruittinten streeft naar een perfect resultaat. Dat is meer dan alleen vakwerk leveren. Dat betekent ook dat we u adviseren, met u meedenken en flexibel zijn indien dat nodig is. Na de montage heeft u bij ons nog twee jaar garantie op de montage en vijf jaar garantie op de folie.

ISOLERENDE RAAMFOLIE? JA ZEKER!

Met isolerende raamfolie kun je de isolatiewaarde van enkel glas en dubbel glas verbeteren. Extra belangrijk nu natuurlijk met de stijgende energieprijzen. Door de isolerende functie van onze raamfolie voorkomt u onnodig warmteverlies. Of het nou gaat om een kantoorpand of uw eigen huis Ruittinten zorgt ervoor dat u ook de wintermaanden goed doorkomt!

Isolerende raamfolie biedt een soortgelijk effect als dubbel glas, maar natuurlijk wel een stuk goedkoper. Tegelijkertijd werkt u ook nog eens aan een duurzamere wereld. In het winterseizoen kan de centrale verwarming uit, omdat er minder warmte door het glas ontsnapt en in de zomer hoeft de airco geen overuren te draaien, omdat de koude lucht langzamer een weg naar buiten vindt.

SOORTEN GLASFOLIES

Van autoruiten tot kantoorruiten, glasfolie is op verschillende plekken te bevestigen. Dat doen we dan ook door meerdere diensten aan te bieden. Elk type raamfolie heeft zijn eigen functie:

  • Warmtewerend glasfolie – Warmtewerend folie zorgt ervoor dat de ruimten koel blijven, uw apparatuur niet te warm wordt en ook voedsel langer vers blijft.
  • Zonwerend glasfolie – Een klaslokaal waar de zon hinderlijk op het bord schijnt, een vergaderruimte waar u constant met uw ogen moet knijpen of een vervelende reflectie op uw laptopscherm. Zonwerende folie voorkomt de reflectie van de zon en andere nadelen van zonneschijn, zoals UV-straling.
  • Afschermend glasfolie – Deze matte raamfolie vermindert zicht. Dit is veel terug te zien in badkamers en op grote ramen in drukke winkelstraten of kantoorpanden. Met afschermend glasfolie bepaalt u zelf wat de buitenwereld ziet en blijft de lichtinval goed.
  • Uv werend – Reduceert de hoeveelheid uv stralen. Vermindert de verkleuring van het interieur. Dit zorgt voor een langere levensduur van meubels en vloer. Tevens haalt dit direct de voelbare brandwarmte weg.
  • Veiligheidsfolie – Transparante folie die gebruikt wordt om inbraak in etalages en showrooms te weren. Ook wordt deze in de voedselbranche gebruikt om te voorkomen dat er mogelijke glassplinters in etenswaren terecht komen.
  • Isolerende folie – Vanaf 1 januari wordt het verplicht om op kantoorruimtes een energielabel te hebben. Om aan het juiste label te komen, kunnen wij ramen plakken met een gecertificeerde folie.

WAT KOST RAAMFOLIE LATEN AANBRENGEN?

Het plaatsen van raamfolie wordt op maat gemaakt. De kosten hiervan kunnen daarom verschillen. Misschien twijfelt u over de juiste foliesoort, wilt u tips van een deskundige of wilt u weten hoe uw folie jarenlang mooi blijft. Bij ruittinten.nl kunt u met iedere vraag terecht voor raamfolie. Ruittinten.nl streeft naar een perfect resultaat. Dat is meer dan alleen vakwerk leveren. Dat betekent ook dat we u adviseren, met u meedenken en flexibel zijn wanneer dat gevraagd wordt.
Vraag een offerte aan

Veelgestelde vragen raamfolie

Hoe goed isoleert raamfolie eigenlijk?

Wanneer je isolerend glasfolie laat aanbrengen door Ruittinten, zal de warmte binnen die ruimte een stuk beter behouden worden. Sterker nog, de folie zorgt voor 50% minder warmteverlies. Kortom: een ruimte zou van 20 °C naar 18 °C gaan zónder folie, terwijl diezelfde ruimte mét folie van 20 °C naar 19 °C gaat.

Kan raamfolie aan de buitenkant geplaatst worden?

Raamfolie kunt u aan de buitenkant plaatsen van het object. De folie dient wel weerbestendig te zijn. Daarbij is het wel van belang dat het oppervlak vlak, glad en vlekvrij is. Onze experts adviseren u graag.

Welk raamfolie op HR ++ glas?

U kunt zandstraalfolie op HR ++ glas laten aanbrengen. Daarnaast zowel op enkel maar ook op regulier dubbel glas. De functionaliteit van deze folie is bedoeld om de privacy voor de gewenste ruimte te verbeteren. De folie wordt aangebracht op de binnenkant van het raam. Houd er wel rekening mee dat deze folie niet warmte- en UV werend is.

Hoe lang moet raamfolie drogen?

Het zogenoemde hechtingsproces, ook wel uitharden genoemd, is afhankelijk van het type folie en de weersomstandigheden. Het kan daardoor uitlopen tot 30 dagen voordat de raamfolie volledig uitgehard is. Het is mogelijk dat er nog lichte waas en/of kleine waterdruppels zichtbaar zijn na plaatsing van de folie.

Hoe lang gaat raamfolie mee?

U kunt raamfolie zowel binnenshuis als buitenshuis aanbrengen. Wanneer de folie goed onderhouden wordt en door specialisten wordt aangebracht kan de folie tot wel 20 jaar meegaan binnenshuis. De folie die buitenhuis wordt aangebracht kan tot 10 jaar meegaan. Dit is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden.

Bekijk onze overige diensten